Choď na obsah Choď na menu
 


Bryndzové pagáče

27. 4. 2014

Kvások:

  • kvasnice
  • vlažné mlieko
  • cukor

Cesto:

  • bryndza 100% zo salaša 0,3kg
  • polohrubá múka ½ kg
  • vajce 1ks
  • soľ 1 čajová lyžička
  • olej 3 polievkové lyžice
  • maslo ½ lyžice
  • uvarené zemiaky 3 ks
  • mlieko
  • rasca
  • maslo na po tretie
  • pažítka (alebo kôpor)

Spravíme si kvások, necháme vykvasiť.

Cesto:

Do misy nasypeme múku, pridáme soľ, vajce, olej, maslo a zemiaky, ktoré nastrúhame na jemnom strúhadle, prilejeme kvások a miesime. Môžeme priliať ešte mlieko podľa potreby. Cesto má mať polotuhú konzistenciu. Posypeme múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na asi 1cm a rozkrojíme na štvorčeky. Tie naplníme bryndzou s nasekaným kôprom alebo pažítkou a tvarujeme malé buchtičky. Dáme na vymastený pekáč, potrieme mliekom, posypeme celou rascou. Dáme do rúry, pečieme 25-30 minút na 180-200°C.

Upečené potrieme maslom a posypeme nasekanou pažítkou.

 

Náhľad fotografií zo zložky Bryndzové pagáče

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.