Choď na obsah Choď na menu
 


Kysnuté rožky

27. 4. 2014

Cesto:

      ·        1 kg hladkej múky špeciál
        ·        2 dl oleja
        ·        1 dl teplej vody
        ·        3 – 4 dl vlažného mlieka
        ·        Kvások – 4 malé lyžičky soli, kocka droždia, 1 lyžička cukru, 2 dl mlieka

Plnka:
·        Cesnaková – rozotretý cesnak, soľ, olej
·        Cesnaková s nastrúhaným syrom
·        Pizzová - na drobno nakrájaná saláma, nastrúhaný eidam, olej a kečup na potretie cesta
·        Bryndzová - cesto potrieť olejom a posypať bryndzou
Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na 6 bochníkov a necháme
na teplom mieste nakysnúť.
Každý bochník rozvaľkáme do tvaru kruhu na hrúbku 0,5 cm a rozdelíme na 8 dielov. Na to poukladáme plnku, stočíme do tvaru rožka, položíme na vymastený plech, potrieme Herou a rozšľahaným vajcom.
Ja osobne radšej rozvaľkám cesto do tvaru obdĺžnika a stočím ho do rolády a krájam na trojuholníky.
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.