Kysnuté rožky
27. 4. 2014
Cesto:
· 1 kg hladkej múky špeciál
· 2 dl oleja
· 1 dl teplej vody
· 3 – 4 dl vlažného mlieka
· Kvások – 4 malé lyžičky soli, kocka droždia, 1 lyžička cukru, 2 dl mlieka
Plnka:
· Cesnaková – rozotretý cesnak, soľ, olej
· Cesnaková s nastrúhaným syrom
· Pizzová - na drobno nakrájaná saláma, nastrúhaný eidam, olej a kečup na potretie cesta
· Bryndzová - cesto potrieť olejom a posypať bryndzou
Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na 6 bochníkov a necháme
na teplom mieste nakysnúť.
na teplom mieste nakysnúť.
Každý bochník rozvaľkáme do tvaru kruhu na hrúbku 0,5 cm a rozdelíme na 8 dielov. Na to poukladáme plnku, stočíme do tvaru rožka, položíme na vymastený plech, potrieme Herou a rozšľahaným vajcom.
Ja osobne radšej rozvaľkám cesto do tvaru obdĺžnika a stočím ho do rolády a krájam na trojuholníky.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.